Forklaring: Slik strikker du dobbeltsidige fletter

Dette er oppfølgeren til innlegget Forklaring: Slik strikker du fletter, og vi beveger oss nå over i de dobbeltsidige flettenes verden. Hadde du vært i samme rom som meg nå hadde du utvilsomt lagt merke til hvordan jeg rødmer lett av forelskelse så fort temaet dreier seg om dobbeltsidige fletter. Jeg er nemlig kjempeforelska i dobbeltsidige fletter! 🙂

Hva er dobbeltsidige fletter, lurer du kanskje? Jo, nå skal du høre. Dobbeltsidige fletter er strikka slik at de ikke har noen vrangside; de er like pene på begge sider. De gjør seg derfor veldig godt på plagg der vrangen vil synes, som skjerf, halser, krager, tepper og ermer. Ah, fantastisk!

Dobbeltsidig flette 16

Slik ser arbeidet ut på forsiden.

Dobbeltsidig flette 17

Og slik ser arbeidet ut på baksiden!

Magisk, ikke sant! Gå til tutorial.

18 thoughts on “Forklaring: Slik strikker du dobbeltsidige fletter

  1. Pingback: Forklaring: Slik strikker du fletter |

  2. Ah, så smart! Det må jeg virkelig prøve å huske på – tror nesten jeg må skrive det ut;-) Jeg anser meg selv som en erfaren “fletter”, men har faktisk aldri reflektert over at man kunne få fletten lik på begge sider… Takk for tips og beskrivelse!

    Like

  3. Tusen takk for den flotte forklaringen. Jeg lurte virkelig på dette da jeg så babyteppet tidligere ,nu var det jo enkelt å forstå. Jeg liker utfordringer og er veldig nyskjerrig på alt som krever innsats. Akkurat nu studerer og grubler på å strikke en moebius og har funnet hjelp på Ravelry og YoeTube. Så enda en gang tusen takk.

    Like

  4. Pingback: Jupiter |

  5. Pingback: Tellus – jakke med dobbeltsidige fletter | Stella Charming Design

  6. Pingback: Hjertensfryd / Heart´s Delight | Stella Charming Design

  7. Pingback: Dobbeltsidige fletter / reversible cables | Stella Charming Design

  8. Du skriver i oppskriften at du fletter på pinne 1og 8 , men i teksten skriver du at du har kommet til pinne 7 og skal flette. Hva er rett ?

    Like

Legg igjen en kommentar / Share your thoughts