Stella Charming

Stella Charming er en urban strikkedesigner fra Oslo. Hennes unike stil er inspirert av mote og byliv – men inneholder samtidig hint til småromantiske drømmer om landsbygda. Hun henter også inspirasjon fra sine mange og varierte interesser: natur og middelalder, heavy metal og burlesque, og vintage-mote.

Hun blander lett og naturlig denne inspirasjonen inn i det hun skaper, og det samme designet kan dermed være både rocka og sexy, sart og romantisk, stilig og rølpete – alt etter humør og tilbehør. På bloggen hennes kan du finne inspirasjon til hvordan du kan bruke plaggene på forskjellige måter.

Stella er opptatt av å bevare gamle håndarbeidsteknikker, som pjoning og hakking, og blander dem gjerne inn sine design for et helt unikt utseende. Hun deler også med glede denne kunnskapen videre, enten det er i bildetutorials på bloggen eller som kursholder.

English:

Stella Charming is an urban knitwear designer from Oslo. Her unique style is inspired by fashion and city life – but also hints of romantic dreams of the countryside. She also finds inspiration in all the things she loves: nature and the medieval age, heavy metal and burlesque, and vintage fashion.

She effortlessly mixes this inspiration into what she creates, which means the same design can be sexy and rock’n roll, delicate and romantic, cool and sassy – depending on your mood and your accessories.  In her blog she shows you how you can wear her design for different expressions.

Stella is passionate about preserving old handicraft techniques, like Shepherd’s knit and Tunisian crochet, and sometimes mixes these techniques into her designs for a completely unique look. She loves to share this knowledge, so keep an eye out for photo tutorials on her blog.

Stella is now in the process of translating all her patterns into English, and they are available on Ravelry.

11 thoughts on “Stella Charming

 1. Heisann! Utrolig flott side! Her var det mye inspirasjon og finne til fremtidige prosjekter! 🙂 det var egentlig en tilfeldighet at jeg kom innom siden din da jeg var på leting etter ting å strikke i Drops Andes garn.. Jeg har kjøpt en go del av det garnet som jeg har liggende, men var på utkikk etter andre ting enn votter, skjerf og leggvarmere å strikke.. Så kom jeg over den flotte skogfrue genseren din! Men jeg fant kun strikkepakken for å få tak i mønsteren.. Er det noe mulighet for å bare få kjøpe mønsteren hos deg?? Siden jeg allerede sitter med 12-13 nøster garn… 🙂

  Like

  • Hei, så hyggelig å høre! Jeg har en avtale med Strikkenett.no som gjør at jeg dessverre ikke kan selge bare oppskriften. I hvert fall ikke på en stund ennå. De har nemlig enerett på den i to år. Jeg håper jo du vil strikke den likevel, og at du kommer tilbake til bloggen min for å finne mer inspirasjon. Takk for besøket og velkommen igjen!

   Stella 🙂

   Like

 2. Hei jeg skal strikke Huslia oppskriften, men mangler info om hva det svarte nøstet garn skal brukes til i denne oppskriften 😳 Ulla

  Like

  • Hei Ulla!

   Så hyggelig å høre at du skal strikke Huslia! Det er virkelig en herlig genser. Det sorte nøstet skal du ikke bruke før du kommer til monteringen. Det er dette nøstet du bruker når delene skal hekles sammen. Her må jeg visst rette opp i oppskriften så det kommer tydelig fram.

   Lykke til og kos deg med strikkingen!

   Stella 🙂

   Like

 3. Hallo igjen, kan jeg spørre om en ting til i oppskriften til Huslia, der er 10 cm til forskjell på lengden av for og bakstykket, hvordan skal man ta hensyn til det når man hekler det sammen ?
  Ellers blir den riktig lekker .
  Mvh ulla

  Like

  • Hei igjen, Ulla!

   Du tar strengt tatt ikke hensyn til lengdeforskjellen når du hekler sammen. Bakstykket skal være 10 cm lenger enn forstykket. Jeg har laget en splitt i begge sider, slik at jeg har avslutet heklingen noen cm før forstykket tar slutt. Du hekler fra toppen og ned, og avslutter heklingen der du ønsker, enten om du vil ha splitt eller om du vil fortsette til hele langsiden på forstykket er heklet til bakstykket.

   Håper du koser deg med strikketøyet!

   Stella 🙂

   Like

 4. Hei

  Jeg leste at du av og til gir strikkekurs. Jeg har veldig lyst til å lære å strikke og lurte derfor på om du har noen planer om å gi et slikt kurs en gang i framtiden? Eller om du vet om noen som gir strikkekurs i Oslo?

  Hilsen
  Laura

  Like

  • Hei, så hyggelig å høre at du vil lære å strikke!

   Ja, det hender jeg holder kurs, men jeg har ingenting planlagt akkurat nå. Imidlertid kan jeg godt ha privattimer for deg. Om det er noe du er interessert i kan du ta kontakt på design@stellacharming.no, så finner vi ut av detaljene.

   Ellers vil jeg tro du kan finne strikkekurs via husfliden.

   Stella 🙂

   Like

 5. Pingback: Førjulskveld/Pre-Christmas Evening at Cappelen Damm | Linda Marveng

 6. Hei, Jeg kjøpte pakken til Skogfrue med Drops Loves You #2 garn. Det viser seg at jeg får for lite garn, og jeg vet det er lenge siden pakken ble lagt ut og garnet har gått ut av produksjon. Du skulle ikke tilfeldigvis ha igjen noe garn av det brune ? Jeg synes det er kjett å måtte rekke opp hele genseren når jeg nærmer meg slutten…

  Mvh Beate

  Like

  • Hei!

   Jeg skjønner utfordringen din og føler med deg! Jeg har aldri jobbet i Strikkenett der du kjøpte garnpakken og har aldri hatt så mye som et nøste med dette garnet selv, så jeg kan dessverre ikke hjelpe deg. Hør med strikkenett.no om de kan ha et nøste gjemt på lageret sitt. Ellers er mitt beste tips å forhøre deg på ravelry.com, i håndarbeidsgrupper på facebook og på forumer. Jeg håper du får tak i det! Lykke til!

   Like

Legg igjen en kommentar / Share your thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s