Komet – guttas favorittgenser

Endelig er den her, alle gutters favorittgenser, nå i barnestørrelser!

Komet genser

Komet er strikket i STERK fra Du store Alpakka, i farge 808 – gråmelert. STERK er et deilig garn bestående av 40 % alpakka, 40 % ull og 20 % nylon. Det er nydelig å strikke med og gir slitesterke plagg som ikke klør. Mirasol består av 100 % alpakka og kommer i enda flere farger enn STERK. Her er det opp til deg, eller den heldige som skal få genseren, å velge favorittgarn og favorittfarge.

Komet genser

Komet har splitt i sidene på bolen og i halsen. Splittene og fasongen gir genseren et tøft vikingeaktig preg. Rillene og splittene nederst på bolen gjør dessuten at genseren ikke glir opp slik gensere med ribbekant kan gjøre, og sitter derfor meget godt på. Splitten i halsen sikrer at genseren er lett å få av og på og den kommer aldri til å stramme eller klø i halsen!

Komet er supertøff som den er, og oppskriften er meget nybegynnervennlig. For den som vil er det mange ting man kan gjøre for å gjøre genseren enda mer unik. Du kan tre i en skinnsnor i halsen og i sidene, du trenger ikke engang lage hull så lenge snora ikke er tykk. Du kan la være å lage splitter i sidene og heller bare lage en enkel rillekant nederst på bolen. I de minste størrelsene kan du lage den bakerste “flappen” på bolen lengre enn den foran for å sikre at det ikke trekker i ryggen på de aktive små krabatene. Det er også et godt tips til ryttere og syklister. Du kan strikke inn en glittertråd (det er en unisexgenser selv om den omtales som guttas favorittgenser her). Du kan strikke inn favorittmønsteret, eller sy det på med maskesting. Mulighetene er mange!

Komet genser

Oppskriften på Komet går fra 2 til 12 år. For enda større gutter finnes Sikori – nøyaktig samme genseren i voksenstørrelse, strikket i litt tykkere garn.

Sikori er strikket i DROPS Big Merino.

Sikori er strikket i DROPS Big Merino.

Komet genser

Weeeeeeee, det er herlig med høst og tøff og deilig genser!

This pattern is available in English HERE.

9 thoughts on “Komet – guttas favorittgenser

  1. Pingback: Supernova – jentenes favorittkjole |

  2. Superkul genser 🙂 Når tror du at du har oppskriften på norsk? Har en desperat Bestemor her som var virkelig gira på å prøve seg på denne.

    Like

Legg igjen en kommentar / Share your thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s