Akeleie

Akeleie er vinterens sprekeste genser! En genser med skikkelig attitude, som er rask og enkel å strikke. Med tykt garn og pinne nummer 9 går det unna!

Akeleie er strikket i DROPS Eskimo i farge 25 – grønn. Denne fargen er så kul, så intens og så sterk, men akkurat hvor mye kommer ikke godt nok fram på bildene synes jeg. Denne grønnfargen er definitivt en av mine favorittfarger, men Eskimo har flere andre sterke farger også; 24 – gul, 26 – pink eller 05 – turkis, for å nevne noen. Du trenger ikke få panikk dersom sterke farger ikke er noe for deg! Eskimo kommer i en rekke andre farger også, fra myke jordfarger til duse blågrå, med fargeskift og melerte, altså skulle det være noe for enhver smak.

Akeleie er enkel så enkel å strikke at alle kan klare det. Her er litt ribbestrikk, men for det meste glattstrikk. Ja, og så er det raglan selvfølgelig! Foretrekker du lengre gensere som dekker baken, eller til og med kjoler? Ikke no´stress! Bare kjøp noen nøster ekstra og strikk den så lang du vil ha den. Vil du ha den oversized i tillegg? Strikk en eller to størrelser større enn det du vanligvis bruker. Akeleie er et av disse supre basisplaggene du lett kan gjøre om på med farger, lengde, striper, lang hals, kortere ermer, eller hva det nå er du ønsker.

Hva snakker de om mon tro, modellene, der de sitter med kaffen sin og tar en pause? Akeleie til venstre og Nattfiol til høyre.

Strikk Akeleie selv i vinter.

Nattfiol har egen presentasjon her.

13 thoughts on “Akeleie

 1. Hei:-)veldig fin genser!jeg har mange nøster med den grønnfargen i Eskimogarnet,så jeg lurte på om det er mulig og få kjøpe bare mønsteret?
  Håper det lar seg gjøre 🙂 Mvh kristina

  Like

  • Hei, så hyggelig at du liker genseren! 🙂
   Foreløpig er den kun å få som materialpakke med garn og oppskrift. På sikt vil den være å få kjøpt på engelsk på Ravelry.com, men ikke helt enda.

   Like

 2. Pingback: Oppskrifter i DROPS Loves You #2 «

 3. Pingback: Anonymous

 4. Har i dag vært inne på Strikkenett sine sider, men får ikke bestilt Akeleie i Eskimo garn. Hadde hatt lyst til å strikke den i denne grønfargen som avbildet. Vet du om oppskrift + garn Eskimo kommer igjen på Strikkenett?

  Like

  • Hei!

   Så hyggelig å høre at du vil strikke Akeleie! Den grønnfargen er superfin! Akeleie i DROPS Eskimo vil være tilbake i nettbutikken til Strikkenett.no første juni. Det er heldigvis ikke så lenge til. 🙂

   Stella 🙂

   Like

 5. Pingback: En hyllest til strikkeprøver |

 6. Jeg kom plutselig over denne på nettet, og den vil jeg gjerne strikke! Finner ikke garnpakke/oppskrift på strikkenett lengre…hvordan kan jeg få tak i oppskriften, er det mulig å kjøpe den?

  Like

Legg igjen en kommentar / Share your thoughts

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s